Statens Serum Institut har i september 2019 konstateret kighosteepidemi i Danmark. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor kighostevaccination af gravide i 2. eller 3. trimester.
Kighoste hos spædbørn er alvorligt. Vaccinationen har til formål at beskytte det nyfødte barn, indtil barnet kan få den første børnevaccine, når det bliver 3 måneder gammelt. Når den gravide bliver vaccineret, passerer moderens antistoffer over moderkagen til barnet og beskytter det effektivt mod kighoste. Samtidig beskyttes moderen også mod at få kighoste, mens barnet er helt lille.
Tilbuddet gælder d. 1. november 2019 og er blevet forlænget til marts 2023. Vaccinationen er gratis og du får den her hos os.
Vi vil typisk tilbyde dig den ved 2. eller 3. graviditetsundersøgelse.
Læs mere her

Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide vaccination mod COVID-19 samt i 2. og 3. trimester vaccination mod influenza. Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af COVID-19 og/eller influenza, hvis du er gravid (øget risiko for komplikationer til influenza som fx lungebetændelse, og i sjældne tilfælde kan komplikationerne føre til abort eller for tidlig fødsel). Efter fødslen bliver dit barn beskyttet af dine antistoffer i den første tid, og undersøgelser viser lavere sygelighed og dødelighed blandt nyfødte af vaccinerede mødre.
Tilbuddet gælder d. 1. oktober 2022 og til og med februar 2023. Vaccinationen er gratis og du får den her hos os.
Læs mere her

Vi vaccinerer uden tidsbestilling alle hverdage kl. 8.00-15.30 (fredag til kl. 12).