ÅBEN AKUT KONSULTATION HVERDAGE KL. 8.00-8.30:
Ved akut opstået sygdom eller akut forværring af sygdom, tilbyder vi hver morgen vurdering i vores åbne akutte konsultation uden forudgående tidsbestilling. Du skal registrere din ankomst med dit sundhedskort eller sundhedskort-app ved sekretæren som afhængig af problemstillingen vil foretage eventuelle forprøver samt visitere dig til at blive set af en læge eller klinikpersonale. Ved ønske om at blive set af den læge som har bedst kendskab til dit sygdomsforløb, skal du oplyse sekretæren herom og vi vil bestræbe os på at imødekomme dette såfremt arbejdet tillader det. Du kommer ikke nødvendigvis ind i den rækkefølge som du er ankommet. Du må påberegne ventetid, da det varierer i antal fremmødte patienter fra dag til dag. Husk det gule sundhedskort eller sundhedskort-app’en.

Der er tale om korte konsultationer af ca. 5 minutters varighed, hvor der laves en vurdering af den akutte problemstilling. Ved mere komplicerede og længerevarende problemstillinger, som kræver flere undersøgelser eller et udredningsprogram, skal der bestilles tid til en almindelig konsultation. Ikke akutte henvendelser vil således blive afvist og du vil blive bedt om at bestille en almindelig tid.

VIGTIGT: Ved infektionssygdom bedes du måle temperatur i endetarmen hjemmefra da det en en vigtig information for os om du har feber. Feber er pr. definition når rektaltemperaturen > 38 grader. 

Ved akut opstået sygdom forståes fx:

  • Infektionssygdomme (Husk at måle temperatur i endetarmen hjemmefra)
  • Akutte øre- eller øjensymptomer
  • Akutte skader
  • Akut opståede smerter, knuder eller hævelser
  • Nyopstået åndenød, hjertebanken, svimmelhed
  • Nyopstået blødning
  • Udslæt
  • Andet

SKADER
Ved akutte skader, som skal behandles samme dag fx ved et traumatisk sår der måske skal syes/limes eller ved stor mistanke til fraktur (fejlstilling, misfarvning, hævelse), kan du også møde op i klinikken uden at ringe først, så kigger vi på det hurtigst muligt. Det er ikke længere muligt at køre direkte i Skadestuen uden at være set af egen læge eller vagtlæge først. Husk det gule sundhedskort eller sundhedskort-app.

Ved mindre skader hvor mistanken til fraktur er lille, anbefaler vi RICE (Ro, Ispakninger ca. 20 minutter ad gangen, Kompression og Elevation) og panodil ved behov samt vurdering næste dag i vores åbne akutte konsultation hverdage kl. 8.00-8.30.


KLINIKKENS TELEFONNUMMER – 86 17 79 11
Sekretæren træffes pr. telefon alle hverdage kl. 9.00-12.00.

AKUTTELEFONEN – 25 96 00 18
Ved akut uopsættelig sygdom, kontaktes klinikken på akuttelefonen hverdage kl. 8.00-16.00 (fredag efter kl. 12 oplyses telefonnummer på vagttelefonen på vores telefonsvarer).

LÆGEVAGTEN – 70 11 31 31
Hverdage efter kl. 16.00 samt weekends og helligedage kontaktes lægevagten ved behov for lægehjælp.

AKUT AMBULANCE – 112
Ved livstruende sygdom med behov for hurtig lægehjælp herunder symptomer på blodprop i hjerte eller hjerne, svær bevidsthedspåvirkning eller vejrtrækningsbesvær.