INFO OM CORONA-TEST:
Grundet den høje vaccinationsdækning og dermed immunitet i befolkningen anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke længere test af nære og øvrige kontakter.
Hvis du får symptomer på coronavirus anbefaler Sundhedsstyrelsen at du bliver testet hvis du er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19 (gravide samt personer over 65 år med kroniske sygdomme eller hvis du ikke er færdigvaccineret). Hvis din test er positiv kan du være i målgruppen for tidlig behandling af covid-19 og du skal kontakte klinikken mhp. videokonsultation ved lægen så hurtigt som muligt.

Du kan booke tid til test på coronaprover.dk eller tage en selvtest. Kontakt klinikken hvis du har brug for hjælp til dette.

Du kan læse mere om coronavirus og test på Sundhedsstyrelsens hjemmeside se her

Du kan læse mere om tidlig covid-tabletbehandling hvis du er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid19 se her

INFO TIL RISIKOGRUPPER:
Hvis du har symptomer og er over 80 år eller er i øget risiko for at udvikle en alvorlig infektion, anbefaler vi at du ringer til klinikken eller lægevagten for at få videokonsultation til vurdering da der kan være behov for tabletbehandling eller indlæggelse på sygehuset.

INFO TIL PATIENTER MED PÅVIST COVID-19:
Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger om selvisolation, hygiejne og smitteforebyggelse, se her.
Du skal kontakte klinikken eller lægevagten ved besværet vejrtrækning, generel påvirket almentilstand, forværring i symptomer eller manglende bedring efter nogle dage også hvis du er i tvivl eller føler dig utryg.

SELVHJÆLP TIL SYMPTOMER EFTER COVID-19 INFEKTION:
Komiteen for Sundhedsoplysning har lavet en folder med gode råd til mennesker, der døjer med følgevirkninger efter covid-19, læs folderen her.


Find mere information om covid-19 og sundhedsmyndigheders anbefalinger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, klik her

Med venlig hilsen
Lægerne Rolighedsvej
Pia Krebs Hessellund og Louise Søgaard Selmer