INFO OM CORONA-TEST:
Patienter uden symptomer, kan selv booke test på coronaprover.dk (dog ikke børn < 2 år).
Patienter med milde symptomer, som IKKE føler sig syge i en grad så de har brug for en sundhedsfaglig vurdering, kan selv booke test på coronaprover.dk (dog ikke børn < 2 år).
Patienter med moderate-svære symptomer eller patienter med milde symptomer som har brug for sundhedsfaglig vurdering, skal ringe til klinikken hvorefter vi vurderer hvordan vi hjælper dig bedst herunder bestilling af PCR test med hurtig svar.
Patienter som er nære kontakter, skal kontakte Coronaopsporingen på 32 32 05 11 for at blive henvist til 2 tests. Ved behov for rådgivning kontaktes Kontaktopsporingsenheden på 70 20 02 33.
Læs Sundhedsstyrelsens vejledning til nære kontakter her.

Generelt gælder at alle symptomer på virusinfektion, kan være symptomer på COVID-19. For at hindre smittespredning, må patienter med symptomer på virusinfektion IKKE møde op eller komme til vurdering ved deres egen læge medmindre der foreligger en negativ corona-PCR-test (halspodning) inden for 2 dage.

INFO TIL RISIKOGRUPPER:
Hvis du har symptomer og er over 80 år eller er i risikogruppe for at udvikle en alvorlig infektion, anbefaler vi at du ringer til klinikken eller lægevagten for at få en telefonisk vurdering af om du blot skal testes eller om du skal vurderes af læge på sygehuset.

INFO TIL PATIENTER MED PÅVIST COVID-19:
Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger om selvisolation, hygiejne og smitteopsporing, se her.
Du skal kontakte klinikken eller lægevagten ved besværet vejrtrækning, generel påvirket almentilstand, forværring i symptomer eller manglende bedring efter nogle dage også hvis du er i tvivl eller føler dig utryg.

SELVHJÆLP TIL SYMPTOMER EFTER COVID-19 INFEKTION:
Komiteen for Sundhedsoplysning har lavet en folder med gode råd til mennesker, der døjer med følgevirkninger efter COVID-19-sygdom, læs folderen her.


Find mere information om COVID-19 og sundhedsmyndigheders anbefalinger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, klik her

Med venlig hilsen
Lægerne Rolighedsvej
Pia Krebs Hessellund og Louise Søgaard Selmer