OBS: Der er flere ændringer i klinikken under COVID-19, se under menupunktet NYHEDER og CORONA-EPIDEMI eller klik her.
Det gælder blandt andet vores åbne akutte konsultation som efter sundhedsmyndighedernes anbefaling er midlertidig lukket pga COVID-19, du bedes ringe til klinikken for at bestille en tid.

ÅBEN AKUT KONSULTATION HVERDAGE KL. 8.00-8.30
Ved akut opstået sygdom eller akut forværring i sygdom, tilbyder vi hver morgen vurdering i vores åbne akutte konsultation uden forudgående tidsbestilling. Når du har registreret din ankomst med dit sundhedskort skal du henvende dig ved sekretæren som afhængig af problemstillingen vil foretage eventuelle forprøver samt visitere dig til at blive set af en læge eller klinikpersonale. Ved ønske om at blive set af den læge som har bedst kendskab til dit sygdomsforløb, skal du oplyse sekretæren herom og vi vil bestræbe os på at imødekomme dette såfremt arbejdet tillader det. Du kommer ikke nødvendigvis ind i den rækkefølge som du er ankommet. Du må påberegne ventetid, da det varierer i antal fremmødte patienter fra dag til dag.

Der er tale om korte konsultationer af ca. 5 minutters varighed, hvor der tages stilling til den akutte problemstilling. Ved mere komplicerede og længerevarende problemstillinger, som kræver flere undersøgelser eller et udredningsprogram, skal der bestilles tid til en almindelig konsultation. Ikke akutte henvendelser vil således blive afvist og du vil blive bedt om at bestille en almindelig tid.

Ved akut opstået sygdom forståes fx:

  • Infektionssygdomme (Husk at måle temperaturen i endetarmen hjemmefra)
  • Akutte øre- eller øjensymptomer
  • Akutte skader
  • Akut opståede smerter, knuder eller hævelser
  • Nyopstået åndenød, hjertebanken, svimmelhed
  • Nyopstået blødning
  • Udslæt
  • Andet

SKADER
Ved akutte skader, som skal behandles samme dag fx ved et traumatisk sår der måske skal syes/limes eller ved stor mistanke til fraktur (fejlstilling, misfarvning, hævelse), kan du også møde op i klinikken uden at ringe først, så kigger vi på det hurtigst muligt. Det er ikke længere muligt at køre direkte i Skadestuen uden at være set af egen læge eller vagtlæge først. Husk det gule sundhedskort.

Ved mindre skader hvor mistanken til fraktur er lille, anbefaler vi RICE (Ro, Ispakninger ca. 20 minutter ad gangen, Kompression og Elevation) og panodil ved behov samt vurdering næste dag i vores åbne akutte konsultation hverdage kl. 8.00-8.30.


KLINIKKENS TELEFONNUMMER – 86 17 79 11
Sekretæren træffes pr. telefon alle hverdage kl. 8.00-12.00.

AKUTTELEFONEN – 25 96 00 18
Ved akut uopsættelig sygdom, kontaktes klinikken på akuttelefonen hverdage kl. 8.00-16.00 (fredage til kl. 12).

LÆGEVAGTEN – 70 11 31 31
Hverdage efter kl. 16.00 samt weekends og helligedage kontaktes lægevagten ved behov for lægehjælp.

AKUT AMBULANCE – 112
Ved livstruende sygdom med behov for hurtig lægehjælp herunder symptomer på blodprop i hjerte eller hjerne, svær bevidsthedspåvirkning eller vejrtrækningsbesvær.